En als het stormt ? ?Het weer wordt binnenkort warmer, en dat betekent dat het tijd is om erover na te denken om de camper eruit te trekken, zodat je in het vroege voorjaar kunt kamperen. Helaas staat het stormseizoen ook voor de deur, en lentestormen kunnen kamperen met een camper eerder een enge ervaring maken dan een leuke en aangename ervaring.


Wat moet je als een enthousiaste kampeerder doen?


Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat u en uw gezin veilig blijven en tegelijkertijd ten volle genieten van elke minuut van het kampeerseizoen. Hier zijn onze beste tips voor kamperen tijdens het stormseizoen.


1. Maak een storm-slimme route

Onze eerste tip? Vermijd helemaal kamperen in een storm. Je kleine huis heeft tenslotte wielen. Waarom zou je ze niet gebruiken?


Kies ervoor om in delen van het jaar naar gebieden te reizen maar concentreer je op bestemmingen rekening houdend dat mogelijk storm zal komen. Plan uw reizen met Camper Trip Wizard om meer campings en bezienswaardigheden te vinden in de gebieden die u bezoekt.


2. Besteed aandacht aan weerberichten

Waar u ook naartoe reist, u zult op de weersvoorspelling willen letten. Weten of en wanneer een storm kan opduiken, is belangrijk omdat het de kans geeft om ernaar te kijken en indien nodig uit de gevarenzone te komen. We raden aan om hiervoor een weerradio bij de hand te houden.


Het is ook een goed idee om een ​​app zoals Accuweather op je telefoon te installeren.


3. Zorg voor voldoende gereedschap

Naast uw weer-apps en een weerradio, zijn er nog een paar andere dingen die u bij de hand wilt houden voor het geval u in een storm terechtkomt.


Waaronder:


Zaklamp en batterijen - Dit zal u helpen te zien of de stroom uitvalt.

EHBO-doos - Je weet nooit wat voor soort wonden je moet verzorgen.

Draagbare powerbank— De mogelijkheid om contact op te nemen met hulp is cruciaal. Zorg dat u altijd een manier hebt om de batterij van uw telefoon op te laden.

Waterflessen - Dorst hebben in een stormopvang is niet leuk. Vermijd het door waterflessen in te pakken.

Snacks - Voor het geval je honger krijgt terwijl je op de storm wacht, ben je blij dat je een paar niet-bederfelijke snacks bij de hand hebt.


We raden aan om al deze dingen in een zak te stoppen, die op een gemakkelijk toegankelijke plaats bij de deur moet worden bewaard. Zo bent u goed voorbereid en kunt u snel in veiligheid komen, ongeacht het weer.


Zorg er naast de bovenstaande items voor dat uw gezin volledig gekleed is met schoenen met gesloten tenen aan. Pak je telefoon en alle belangrijke documenten en ga schuilen.


4. Weet waar je heen moet

Natuurlijk, als je gaat luisteren of het weer slecht wordt, wil je niet ronddwalen om erachter te komen waar je heen moet. Om deze reden is het belangrijk dat u bij aankomst op een nieuwe camping altijd vaststelt waar u heen gaat in geval van een storm.


Wanneer je op de plek komt waar je op de storm wacht, zoek dan een zitplaats die ver verwijderd is van ramen en mogelijke projectielen.


5. Controleer uw site

Als je genoeg op de hoogte bent van een naderende storm, zijn er ook verschillende dingen die je kunt doen om je camper en jezelf te beschermen als je tijdens het kamperen in een storm in je camper moet blijven. Dit zijn allemaal vrij eenvoudige stappen die een groot verschil kunnen maken, dus we raden zeker aan om de tijd te nemen om ze te nemen.


Waaronder:


Huisdieren binnen zetten - Honden en katten verdienen een veilige, droge plek om de storm net zo goed te doorstaan ​​als jij. Neem ze mee naar het asiel.

Projectielen verwijderen - Als u stoelen of andere potentiële projectielen op uw terrein heeft, berg deze dan op. Je wilt niet dat er een door een raam gaat.

Opslagdeuren sluiten - Zorg ervoor dat de deuren van uw opslagvak gesloten zijn om water buiten te houden.

Luifel naar binnen trekken - Camperluifels kunnen niet tegen veel wind en regen. Houd de jouwe intact door hem naar binnen te trekken voor elke vorm van storm.

De ramen vergrendelen - Uiteraard wilt u er ook voor zorgen dat alle ramen gesloten zijn.

Parkeren uit de buurt van bomen - Verplaats indien mogelijk uw camper onder bomen vandaan die kunnen breken en op uw dak kunnen vallen, wat dure schade kan veroorzaken.

De watertanks vullen en aankoppelen - Als het erg winderig gaat worden overweeg dan om je tanks te vullen om meer gewicht aan je camper toe te voegen.


Als u een aanhanger heeft, kunt u deze aan de vrachtwagen koppelen om hem rechtop te houden.


Gebruik gezond verstand

Natuurlijk wilt u ook uw gezond verstand gebruiken als het om stormen gaat. Hang niet buiten bij onweer en vermijd poelen of andere watermassa's als er onweer in de buurt is. Als er hagel is, blijf dan indien mogelijk uit de buurt van dakramen en windschermen.


Ten slotte wilt u uitkijken voor overstromingen en snel evacueren en naar hoger gelegen gebieden gaan als het lijkt alsof er water uw kant op komt.


===============


5 views0 comments

Recent Posts

See All

Dutch speakers reside in Europe

Since March 16, WDCOM360 launched the CAMPERLOGIESEUROPA initiative. You will stay with your camper in nice, quiet, idyllic places with spectacular views and you will be welcomed in Dutch. Each operat